Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τον Σεισμό στην Τουρκία και την Συρία.

Η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), όπως είπε ο Ν. Δένδιας, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αναφερόμενος στα θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μαριούπολη δεν βοηθά καθόλου την ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την «πολύ σημαντική επιτυχία», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας, για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. «Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Δένδιας, βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες όπου σήμερα συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα παραστεί στην Κοινή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, με θέματα συζήτησης την υλοποίηση της Στρατηγικής Πυξίδας, έναν χρόνο μετά την έγκρισή της, και τη στήριξη της Ουκρανίας από πλευράς ΕΕ.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία, η οποία συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Πηγή: thracenews.gr