Συνεχίζεται η μάχη με τις πυρκαγιές σε Μέγαρα, Λουτράκι, Λακωνία και Ρόδο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές.

Αυτή την ώρα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αγία Σωτήρα και στην Οινόη λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια στην περιοχή Στεφάνη και στη Μάνδρα.

Βορειοανατολικά στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Πάνακτο, Πουρνάρι και Πανόραμα καθώς και νότια πλησίον της περιοχής Γοργοεπηκόου και Βλυχάδα, εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα Δερβενοχώρια και εξελίσσεται στη Δυτική Αττική, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.

Με στοχευμένες ρίψεις νερού, τα εναέρια μέσα, τα οποία θα αποσυρθούν μόλις πέσει το σκοτάδι, δίνουν μάχη να ελέγξουν την πυρκαγιά, πριν αυτή μπει στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

«Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις. Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο πάντα με πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής αλλά και την προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες εστίες στις κατοικημένες περιοχές συνεχίζουν να επιχειρούν οχήματα και στελέχη της πυροσβεστικής ενώ περιοδικά στη Δυτική Αττική και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό καθώς και 4 αεροσκάφη 2 από τη Γαλλία και 2 από την Ιταλία. Στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της ακτογραμμής των Αγίων Θεοδώρων περιπολεί πλοίο του πυροσβεστικού σώματος.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο και εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στην πυρκαγιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας έχουν διατεθεί 6 αεροσκάφη ένα ελικόπτερο.

Συνολικά, όπως ανέφερε, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν εκδηλωθεί 66 πυρκαγιές οι περισσότερες, από τις οποίες, αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: onalert.gr