Σε ολονύχτιο θρίλερ έχει μετατραπεί η πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, στην περιοχή του Παγγαίου Όρους μεταξύ των περιοχών Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και στο σημείο υπάρχουν τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα.

Το αεροσκάφος τύπου Antonov συνετρίβη λίγο μετά τις 23.00 του Σαββάτου (16.7.2022) στην Καβάλα, καθώς πετούσε με 4 κινητήρες, ο ένας εκ των οποίων είχε πάρει φωτιά και ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας, όμως δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πυροτεχνουργοί του Στρατού κατευθύνονται στον τόπο συντριβής του αεροσκάφους, τύπου Antonov, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκτιμήσουν την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα αλλά και κλιμάκια της 2ης και 4ης ΕΜΑΚ. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ φορούν ειδικές στολές χημικής προστασίας και αναμένουν την άφιξη των πυροτεχνουργών του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων του στρατού ώστε να πλησιάσουν τη φλεγόμενη άτρακτο και να ερευνηθεί το φορτίο που μετέφερε το Antonov, το οποίο εικάζεται ότι ήταν πυρομαχικά.

Πριν, όμως, την έρευνα των εξειδικευμένων στελεχών της ΕΜΑΚ και των πυροτεχνουργών, θα γίνουν ειδικές πτήσεις με drone ώστε να ερευνηθεί η γύρω περιοχή και να κριθεί ασφαλής, για να την πλησιάσουν, καθώς το σκοτάδι είναι πυκνό, επειδή 5 χωριά έχουν μπλακ άουτ. Το πιο πιθανό είναι οι έρευνες από τα πεζοπόρα τμήματα να ξεκινήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Σερβία με προορισμό την Ιορδανία και σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα μετέφερε επικίνδυνο υλικό. Ο πιλότος του αεροσκάφους είχε ζητήσει να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση λόγω φωτιάς στον κινητήρα.  Στο αεροσκάφος φέρεται να επέβαιναν 8 άτομα πλήρωμα.

Με πληροφορίες και από: Newsit / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: onalert.gr