Η συντριβή του Canadair στην Κάρυστο, που παρέσυρε στον θάνατο τον 34χρονο Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έγινε γνωστή αστραπιαία σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας κύμα συγκίνησης και αλληλεγγύης.

Για παράδειγμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε μέσω Twitter τη θλίψη του για τη συντριβή του Canadair στην Εύβοια, κατά την οποία σκοτώθηκαν τα δύο μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Ένα ελληνικό Canadair συνετρίβη στο νησί της Εύβοιας, ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες. Οι σκέψεις μας είναι κοντά στους συγγενείς των μελών του πληρώματος, στους συναδέλφους τους και στον ελληνικό λαό.

Στηρίζουμε τους ήρωες, οι οποίοι στην Ελλάδα, στη Γαλλία, παντού, αγωνίζονται κάθε καλοκαίρι με κίνδυνο της ζωής τους για την κατάσβεση πυρκαγιών», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Την συντριβή τους για την απώλεια των δύο πιλότων, αλλά και την συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό εκφράζουν και πολλές πρεσβείες στην Αθήνα, οι οποίες μάλιστα μετέχοντας στο πένθος έχουν μεσίστιες τις σημαίες στα κτίριά τους.

«Η σημαία της Πολωνίας κυματίζει μεσίστια σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ηρωικούς Έλληνες πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία με το Canadair χθες στην Κάρυστο.
Οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειές τους, τους κοντινούς τους ανθρώπους και όλο τον Ελληνικό λαό», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, Αρτούρ Λόμπαρτ, ο οποίος κλείνει την ανάρτησή του με μία λέξη στα ελληνικά: «ΑΘΑΝΑΤΟΙ !».

«Η σημαία μας μεσίστια – συμμετέχουμε στο πένθος για την τραγική απώλεια των δύο ηρωϊκών πιλότων που έχασαν τη ζωή τους χθες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς τους και στον Ελληνικό λαό», γράφει στον επίσημο λογαριασμό της η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Πηγή: onalert.gr