Μετά το νέο σοκ με τα 2.056 κρούσματα, οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 27 περιοχές της χώρας στο “κόκκινο” (επίπεδο Β) και 47 στο “κίτρινο” (επίπεδο Α). Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι παντού.

Από την Τρίτη στις 06:00 το πρωί και για έναν μήνα, σε όλη τη χώρα, δεν θα επιτρέπεται να μπει κάποιος σε λεωφορείο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς αν δεν φοράει μάσκα. Οι μάσκες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 τα ξημερώματα είναι ανάμεσα στα μέτρα που θα ισχύσουν οριζόντια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από τη Σάμο, για να αναλύσουν τα νέα μέτρα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Από τις 06:00 της 3ης Νοεμβρίου λοιπόν λαμβάνονται τα εξής οριζόντια μέτρα:

Χρήστη μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
Πλέον απαγορεύεται η επιβίβαση σε λεωφορεία χωρίς μάσκα!
Από τις 00:00 έως τις 05:00 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι
Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.
Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια στα γηροκομεία.
Λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, βιομηχανίες, ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, ξενοδοχεία, σχολεία, κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά.
Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Σε όσες περιοχές είναι στο “κόκκινο” απαγορεύονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις, εκτός από τους αγώνες της Superleague, την Α1 μπάσκετ και τους αγώνες Champions League και Europa League. Στις ίδιες περιοχές επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα σε τελετές και λειτουργίες.

Δείτε συνοπτικά τα μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη (03.11.2020) τις 06:00 το πρωί

Πλέον, η Ελλάδα χωρίζεται σε δυο… χρώματα: στο “κίτρινο”, που είναι το επίπεδο Α, το επίπεδο επιτήρησης και στο “κόκκινο”, το επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου.

Στο επίπεδο Α είναι οι περιοχές

Στο επίπεδο Α (“κίτρινο”, επίπεδο επιτήρησης”)

Χρυσοχοΐδης: Όποιος τρώει και διασκεδάζει χωρίς μέτρα, σκάβει τάφους! 

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές από την ελληνική αστυνομία προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. “Όποιος τρώει χωρίς μέτρα, σκάβει τάφους” τόνισε και είπε πως οι έλεγχοι θα γίνονται παντού, ακόμη και στις περιοχές που δεν είναι στο “κόκκινο”.

Πηγή: onalert.gr