Μέρος των ναυτικών δυνάμεων που είχε στείλει η Τουρκία νότια από το Καστελόριζο, επιστρέφουνστη βάση τους. Παραμένουν οι ελληνικές δυνάμεις αφού η προκλητική NAVTEX έχει ισχύ έως 2 Αυγούστου.

Αφού προκάλεσαν, αφού εμφανίστηκαν εκεί όπου δεν… έπρεπε, αφού εξέδωσαν NAVTEX που δεσμεύει την περιοχή νότια από το Καστελόριζο, τώρα σιγά σιγά αποχωρούν.

Μέρος των ναυτικών δυνάμεων που είχε αναπτυχθεί τις προηγούμενες μέρες νότια από το Καστελόριζο, ξεκίνησε να αποχωρεί, όπως έγινε γνωστό από πηγές του ΓΕΕΘΑ το απόγευμα του Σαββάτου (25.07.2020).

Οι πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι το 1/3 των τουρκικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, αποχώρησαν και επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Το γεγονός εκτιμάται από πηγές του Πενταγώνου ως στάση αποκλιμάκωσης, αφού οι μονάδες που αποχωρούν είναι όλων των τύπων, δηλαδή και υποβρύχια και φρεγάτες.

Οι υπόλοιπες τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή, όπως άλλωστε και οι ελληνικές δυνάμεις, που θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των Τούρκων.

Πηγή: thracenews.gr