Η Τουρκική προπαγάνδα δείχνει να μην έχει όρια. Απομονώνοντας τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, από το Καστελλόριζο χτίζουν το δικό του αφήγημα παίζοντας… το θύμα. 

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του Καστελόριζου βρέθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Η πρόεδρος έμεινε ακόμη μία μέρα στο νησί για να παραστεί στο άνοιγμα του μοναδικού σχολείου.

Δίνοντας συνέντευξη σε απεσταλμένο του CNN, που βρέθηκε στην περιοχή, η ΠτΔ τόνισε την ανάγκη ενός παραγωγικού διαλόγου με την Τουρκία, χωρίς απειλές και προκλήσεις. Σε κάποιο σημείο, ερωτηθείσα για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση απάντησε: «η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να γίνει ενίσχυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν αφορά την Τουρκία. Είναι γνωστό ότι άμα θέλεις να έχεις ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο», η τελευταία φράση που ανήκει στον Λατίνο στρατηγό Vegetius (Publius Flavius Vegetius Renatus) εξόργισε τους γείτονες.

Πρώτο το CNN Turk αναπαρήγαγε την είδηση με τον δικό του τρόπο: «Σκανδαλώδη λόγια από την Ελληνίδα Πρόεδρο» ο τίτλος του άρθρου.

Παραβλέποντας τα όσα είπε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου περί καλής γειτονίας και γόνιμου διαλόγου, το «πύρινο» άρθρο στέκεται στη φράση των Λατίνων και παρουσιάζει την ελληνική πλευρά έτοιμη για πόλεμο.

Επιτίθεται από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χρησιμοποιώντας φράσεις εκτός περιεχομένου, αποκλειστικά και μόνο για να χτίσουν το δικό τους αφήγημα. Κάπου στο κείμενο τοποθετούν και μία φωτογραφία του ΥΦΕΘΑ, Αλκιβιάδη Στεφανή, χωρίς σχόλιο, απλώς να υπάρχει.

Φαίνεται πως τα Rafale ενόχλησαν και συνεχίζουν να ενοχλούν…

Πηγή: thracenews.gr