Ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, λέγοντας πως ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να κάνει μεγάλες ανακοινώσεις και θα δώσει «ηχηρά μηνύματα», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε εξελίξεις αναφορικά με τα Βαρώσια.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ως προς την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από αυτή των δύο κρατών, τονίζοντας επίσης ότι τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στα Κατεχόμενα θα έχουν ως αποστολή να ελέγχουν το τι κάνει η κυπριακή πλευρά.

Σε συνέντευξή του στο NTV, ο  ηγέτης του ψευδοκράτους ανέφερε ότι «αν δεν είναι κυρίαρχος, θα παραδώσει όλη την εξουσία στο κέντρο και στις Βρυξέλλες… Όταν λένε να αποσυρθεί η Τουρκία από εδώ, η οποία δεν είναι είναι μέλος της ΕΕ, εμφανίζεται μια θέση σαν η Τουρκία να φυλακίζεται στην Ανατολία», είπε. Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η παγίδα για την ομοσπονδία είναι η μία κυριαρχία. «Στη μία κυριαρχία διοικεί η πλειοψηφία τη μειονότητα και ειδικά με την απόσυρση της Τουρκίας, η οποία θεωρείται ως τρίτη χώρα εντός της ΕΕ, με την πάροδο του χρόνου, οι Τ/κ θα μείνουν εντελώς μόνοι. Επομένως μπορεί να υπάρξει μια επικίνδυνη διαδικασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφομοίωση και καταστροφή του λαού», ανέφερε.

Οι αιτήσεις για τα Βαρώσια και τα drones

Πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι καλύτερα αν υπάρχει μια συμφωνία με τους Ε/κ αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε στους Ε/κ, να γίνουμε το μπάλωμά τους και στο μέλλον να εξαφανιστούμε, δεν θα μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια». Για την κάθοδο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι θα δοθούν ισχυρά μηνύματα, προσθέτοντας ότι είναι μια μεγάλη επίδειξη δύναμης και θα δείξουν «πόσο έχουν αναπτυχθεί οι δεσμοί Τουρκίας και τδβκ».

Για τις αιτήσεις Ε/κ στην «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας», ζητώντας επιστροφή των περιουσιών τους στα Βαρώσια, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «επί του παρόντος έχουν υποβάλει αίτηση 344 άτομα. Εάν επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία μπορούν να υποβάλουν αίτηση περίπου 3000 άτομα», ανέφερε. Για τη βάση των drones στα Κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «οι Ε/κ συνεχίζουν να εξοπλίζονται, παρά τις δυσκολίες αγοράζουν 300 εκατομμύρια ευρώ οπλισμό τον χρόνο. Αφού οι Ε/κ ενεργούν με τόση όρεξη για εξοπλισμό, πρέπει να λάβουμε κάποια στρατιωτικά μέτρα εδώ όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η συμφωνία είναι εκεί. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο για σκοπούς προσγείωσης και απογείωσης και άμυνας για να δουν τι συμβαίνει στην περιοχή».

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ – Offsite / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr