Οι εχθροπραξίες και οι συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέδειξαν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) αποτελούν ένα εξαιρετικά φονικό οπλικό σύστημα, κάτι που η Τουρκία «είδε» και αποφάσισε στην επένδυσή τους για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πριν από λίγες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες από ένα νέο μοντέλο τουρκικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος από την αμυντική εταιρεία Bayraktar, με την  ονομασία «TB2S», μια εξέλιξη που σίγουρα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ελληνική ηγεσία αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας.

Η τουρκική εταιρεία Bayraktar, που αναπτύσσει τα τουρκικά drones Bayraktar TB2, δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter μια εικόνα από το νέο μοντέλο της, το οποίο ονομάζεται TB2S και το οποίο σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Τούρκοι θα έχει νέες δυνατότητες σε αντίθεση με τα παλαιότερα μοντέλα.

Ειδικότερα το νέο μοντέλο φαίνεται πως θα έχει την ικανότητα δορυφορικής διασύνδεσης και επικοινωνίας, με αποτέλεσμα οι χειριστές να είναι σε θέση να το λειτουργούν μέσω δορυφορικής σύνδεσης , κάτι που σίγουρα θα αυξάνει και την επιχειρησιακή εμβέλεια του drone.

Επιπρόσθετα, η δορυφορική διασύνδεση και λειτουργία θα δίνει την ευκαιρία για την λειτουργία και χρήση πολλαπλών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων παράλληλα και έτσι θα επιτρέπει στην Τουρκία να αυξάνει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες στο πεδίο της μάχης ή την εκάστοτε περιοχή ευθύνης όπου θα επιχειρούν τα TB2S.

Δείτε το σχετικό Tweet:

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: onalert.gr