Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu θα συμμετάσχει στην πρώτη του άσκηση με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Το TCG ANADOLU, το οποίο εισήλθε στον κατάλογο της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων στις 10 Απριλίου 2023, πραγματοποίησε μια περιοδεία στα βασικότερα λιμάνια της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, από όπου αναχώρησε σήμερα «για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη άσκηση», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού μέσου SavunmaSanayiST, η πρώτη αποστολή του TCG Anadolu είναι η Άσκηση Sea Wolf (DENİZKURDU-I και II/2023), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-4 Ιουνίου 2023 και 6-12 Ιουνίου 2023. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 107 πλοία επιφανείας, 9 υποβρύχια, 56 αερομεταφερόμενες μονάδες, αμφίβιες μονάδες πεζικού και παράκτιες μονάδες.

TCG Anadolu

Στην άσκηση, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στις περιοχές του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, θα συμμετάσχουν επίσης 35 ελικόπτερα, 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη γενικής χρήσης, προειδοποίησης και ελέγχου, ρυμούλκησης στόχων και ηλεκτρονικού πολέμου από τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της άσκησης θα πραγματοποιηθούν «βασικές ναυτικές εκπαιδεύσεις» και «βολές με ζωντανά πυρά» μεταξύ 1-4 Ιουνίου 2023. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις σε «επιχειρήσεις σε άκρως απειλούμενο περιβάλλον» μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου 2023, όπως αναφέρει το τουρκικό μέσα.

Πηγή: SavunmaSanayiST.com / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr