Τους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Την είδηση έκανε γνωστή η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Μιλώντας σήμερα στον Realfm για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε πως οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 57. Συγκεκριμένα, η Ρουμπίνη Λεοντάρη ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί χθες, Τετάρτη στο νεκροτομείο.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Σε κρίσιμη κατάσταση οι 6 στις ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, 54 τραυματίες από την σύγκρουση των τρένων παραμένουν νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και 6 είναι σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τους τραυματίες από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι έξι διασωληνωμένοι ασθενείς. Συγκεκριμένα, 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ 14 και ακόμη 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Επίσης, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Η κατάσταση των σχεδόν 35 τραυματιών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας -εκτός από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ- είναι διαχειρίσιμη και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου.

Γκάγκα: 54 οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί

Συνολικά οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί από τις οικογένειές τους ανέρχονται σε 54 δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στον ρ/σ του ΣΚΑΪ. Σημείωσε επίσης ότι «ακόμη ανασύρονται νεκροί» από το τρένο. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA είναι αργή και επίπονη και ανέφερε τα περισσότερα αποτελέσματα θα έχουν βγει αύριο.

Σχετικά με τους τραυματίες, σημείωσε ότι συνολικά στα νοσοκομεία διακομίστηκαν περίπου 80 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr