Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ένα τετ-α-τετ με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν των ηγετών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Συνεχίζοντας την επιχείρηση «διεθνοποίηση της τουρκικής επιθετικότητας» που ακολουθεί σταθερά η Αθήνα, ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Τζο Μπάιντεν για τις απειλές που εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας σε καθημερινή βάση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Alpha στη Νέα Υόρκη, Χριστόδουλο Αθανασάτο, στη συνομιλία που είχε χθες Τετάρτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ έθιξε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη δεξίωση που παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το τετ – α – τετ των δύο ανδρών δεν είχε απλά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, κι ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε συνάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα «παγωμένο» παραμένει το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν δεν είχαν ποτέ, καμία επαφή στη Νέα Υόρκη. Ούτε καν στη δεξίωση Μπάιντεν, καθώς την ώρα που έφτανε ο Πρωθυπουργός αναχωρούσε η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε όλες τις επαφές τους με ηγέτες και ανώτερους αξιωματούχους εκθέτουν την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής και των απειλών της Άγκυρας, «κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου» για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, σε μία συγκυρία έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει απόψε, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει ομιλία στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr