«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega. Και είναι η πρώτη επίσημη απάντηση της Ελλάδας μετά τα όσα προκλητικά είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα για τη χώρα μας.

Σε ό, τι αφορά τις νουθεσίες της ρωσικής πρεσβείας για το ποιο κανάλι να βλέπουν οι Έλληνες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα, και ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε επίσης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες πως κανείς δε θα μπει στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο, και αυτό αφορά και τους Ουκρανούς. «Παράνομη μετανάστευση δε θα υπάρξει» είπε, λέγοντας πως υπάρχει ειδικό σχέδιο από την αστυνομία για να ελεγχθούν οι πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως «η κοινή λογική έχει θυσιαστεί στα συλλογικά δυτικά σχέδια να βλάψουν τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος. Οι διμερείς σχέσεις καταστρέφονται σκόπιμα και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση».

Σύμφωνα με την ίδια, «η Αθήνα ενεργά υποστηρίζει το καθεστώς κυρώσεων της Ε.Ε.» με στόχο «όσο το δυνατόν συντομότερα να εγκαταλειφθεί το ρωσικό φυσικό αέριο» σημειώνοντας πως η χωρίς διακοπή προμήθειά του «ήταν παράγοντας σταθερότητας του τοπικού ενεργειακού τομέα εδώ και δεκαετίες».

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr