Εκνευρισμένος φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ το Μανώλη Κωστίδη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μάλιστα ότι «τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας».

Οι «καταγγελίες» του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τζο Μπάιντεν για τις υπερπτήσεις της Τουρκίας και την «Γαλάζια Πατρίδα», προκάλεσαν, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, την ενόχληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας, μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην κομματική επιτροπή.

Και πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης είχε πει «ας μην εμπλέκουμε τρίτους», όμως αυτός πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και την εταιρική μας σχέση». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.

Πληροφορίες από: Skai / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr