Η Τουρκία που προκαλεί στον Έβρο και το Αιγαίο, η Τουρκία που παραβιάζει με κάθε ευκαιρία το διεθνές δίκαιο, η Τουρκία που παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στην Λιβύη και υπογράφει παράνομα μνημόνια, μόνο και μόνον για να εξυπηρετήσει τον μεγαλοϊδεατισμό της, έχει το θράσος να εγκαλεί την Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «φωτογραφίζει» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, κατηγορεί την Ελλάδα πως παραπλανά την κοινή γνώμη και καταπατά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών!

Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, έγινε με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Δένδια. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προτιμά την ένταση από τον διάλογο με την Τουρκία, πως παραπλανά την κοινή γνώμη, πως παραποιεί τα γεγονότα για εσωτερικούς σκοπούς και θεωρεί πως η Ελλάδα κινητοποιείται από το «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Μάλιστα, καλεί την ελληνική ηγεσία να λογικευτεί!

Η Τουρκία κάνει λόγο για αναφορές οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα «έχει σαφώς παραβιάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ανθρώπων που ζητούν άσυλο και ειδικά το δικαίωμά τους στη ζωή».

Μάλιστα, ο Ακσόι χαρακτηρίζει «ντροπιαστικό» να αποκαλούνται «αθώοι άνθρωποι» στην Τουρκία «βάρβαροι».

«Το ελληνικό κράτος πρέπει να απαλλαχθεί από τη βαρβαρότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει, να μην τους κακομεταχειρίζεται και να μην τους ωθεί πίσω», συνεχίζει ο Ακσόι.

Και η δήλωσή του «κλείνει» με την εξής φράση: «Επίσης, αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι το λίκνο του (υποτιθέμενου) πολιτισμού, πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν άλλη γλώσσα και άλλη θρησκεία».

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr