Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η καινούργια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει την απόφαση να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη δομή της πολιτικής προστασίας. Να θυμίσω ότι την παραλάβαμε γενική γραμματεία και την αναβαθμίσαμε κατόπιν απαιτήσεως της ανάγκης να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της πολιτικής προστασίας, της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών όλου αυτού του πεδίου που εμπίπτει στην πολιτική προστασία ακόμη πιο αποτελεσματικά. Παραλάβαμε την Πολιτική Προστασία γενική γραμματεία σε κάποιο κτίριο που ουδείς θυμάται και την αναβαθμίσαμε με σπουδαία συνδρομή σε μια σειρά από θέματα των ανθρώπων εκεί και της πολιτικής ηγεσίας και θα την πάμε ακόμη παραπέρα. Αυτό ήταν μια ειλημμένη απόφαση που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις ανάγκες. Δεν συνδέεται με το οποιοδήποτε πρόσωπο. Αλίμονο να κάνεις tailor made ένα υπουργείο σε όποιον θες να κάνεις υπουργό», είπε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε επίσης Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: «Γαϊτανάκι» ονοματολογίας – Θέμα χρόνου οι οριστικές αποφάσεις

Κληθείς να περιγράψει τις «προδιαγραφές» της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «θα είναι μία πολιτική ηγεσία η οποία θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου».

«Η επιλογή του πρωθυπουργού θα είναι τέτοια που να μπορεί το κάθε πρόσωπο να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχει το κάθε πεδίο, είτε αυτές οι ανάγκες είναι επιχειρησιακές, είτε ανάγκες που έχουν να κάνουν και με άλλα κομμάτια της πολιτικής προστασίας και της προστασίας από φυσικές καταστροφές. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μία επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: onalert.gr