Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές «επιθέσεις» που εξαπολύει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, καθώς όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής Μανώλης Κωστίδης, η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας για παράνομες δραστηριότητες, κλιμάκωση της έντασης και επιθετική ρητορική.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Πινάρ Καρά είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες» ενώ στη συνέχεια άσκησε κριτική στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι από την αρχή του 2021 με θαλάσσια, εναέρια και στρατιωτικά μέσα η ελληνική πλευρά παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Έπειτα, συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα δημιουργεί μια πλασματική εντύπωση και βρίσκεται υπό την δικαιολογία της απειλής και της αποτροπής στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ χαρακτήρισε προκλητική ενέργεια τον εξοπλισμό της. Τέλος, στην ανακοίνωση, η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη παράνομη στάση της και αντί να εντάσσει σε τρίτους τα προβλήματα της, να έρθει σε διάλογο με την Τουρκία.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ”ΤΔΒΚ”, στην Κύπρο, θα συνεχίσουν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.  Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου και σχέσεις καλής γειτονίας.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες και προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση με επιθετική ρητορική και προκλητικές και παράνομες δραστηριότητες. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνομιλία, συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: Newsit / SKAI | Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr