Την ίδια στιγμή που η Τουρκία για ακόμα μια φορά δημιουργεί προβλήματα με τις μονομερείς, προκλητικές και παράνομες ενέργειές της εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Πρόεδρος Ερντογάν «καλεί σε διάλογο» την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επιζητά μια ισχυρότερη συνεργασία με «τους φίλους και συμμάχους» του.

Παρά το γεγονός ότι «ανεβάζει» τους τόνους στο Αιγαίο με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και με υπερπτήσεις και προκαλεί την αντίδραση των Βρυξελλών με την επίσκεψη στα κατεχόμενα Βαρώσια, η Τουρκία, δια στόματος Ερντογάν, επιζητά τη συνεργασία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο.

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του, μέσω βιντεοδιάσκεψης, στο συνέδριο του κόμματός του AKP.

«Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε παρά στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη», διαβεβαίωσε.

«Θέλουμε μια ισχυρότερη συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας», τόνισε ο ίδιος.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό που δεν μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.  Στην ίδια ομιλία, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει ενεργά τις παλιές και στενές σχέσεις συμμαχίας με τις ΗΠΑ για να βρεθεί μια λύση στα περιφερειακά και διεθνή προβλήματα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr