Δεν έχει τέλος η ρητορική των προκλήσεων από πλευράς της Άγκυρας, καθώς αυτή τη φορά ήταν το υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία, που τα έβαλε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατηγορώντας τον ακόμη και για επεκτατικές βλέψεις γιατί έκανε δήλωση για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί!

Σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επιτίθεται στον Νίκο Δένδια και λέει ότι η Αγιά Σοφιά βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού (!) έθνους από το 1453! Και κατηγορείται η Ελλάδα πως κατεδάφισε τζαμιά και στη θέση τους έχτισε αποθήκες και κινηματογράφους.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε χθες (29.05.2022) ο Νίκος Δένδιας στο μήνυμά του στο twitter.

Η αντίδραση από την Τουρκία

Το υπουργείο Άμυνας  της Τουρκίας, με σειρά αναρτήσεων επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό: «Αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη. Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους.

Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη. Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Πορθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ / Newsit

Πηγή: thracenews.gr