Τη δική του εξήγηση για το προκλητικό και προσβλητικό πάρτι στην Παναγία Σουμελά στην Τουρκία έδωσε ο Τούρκος DJ, λέγοντας μεταξύ άλλων «ότι με το βίντεο κλιπ έκαναν γνωστή την Ιερά Μονή». Υπενθυμίζεται πως πριν δέκα ημέρες περίπου γυρίστηκε βίντεο κλιπ στην ιστορική τοποθεσία της Παναγίας Σουμελάς με ηλεκτρονική μουσική και πλήθος κόσμου να χορεύει. Μάλιστα, ο DJ χρησιμοποίησε στο πάρτι και τις καμπάνες του ιστορικού μνημείου για μουσική υπόκρουση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, ο DJ ισχυρίζεται ότι πήρε τις απαραίτητες άδειες από τις αρχές για τα γυρίσματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις υπηρεσίες που φέρονται να έδωσαν το πράσινο φως για μια τέτοια πρόκληση σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο ανιστόρητος DJ που οργάνωσε το βίντεο κλιπ ονομάζεται Αχμέτ Σετερτζί και δήλωσε ότι στόχος του ήταν να κάνει την Παναγία Σουμελά γνωστή σε όλο τον κόσμο, καθώς το βίντεο κλιπ τους έχει ήδη πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές. Η Παναγία Σουμελά δεν χρειαζόταν τη βοήθεια του DJ για να γίνει γνωστή, καθώς είναι ένα από τα μνημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Τουρκία.

«Ο σκοπός του σχεδίου για τη Σουμελά είναι να την κάνουμε γνωστή στον κόσμο με μια διαφορετική ματιά και μέσω της ενέργειας της μουσικής κι αυτό το έκανα με αυτό που κάνω καλά. Με τη μουσική. Και στον κόσμο και στη χώρα μας υπάρχουν τέτοια παραδείγματα», δήλωσε ο Dj. Ο ανταποκριτής Μανώλης Κωστίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο σε χώρο που αφορά το Ισλάμ.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: Newsit

Πηγή: onalert.gr