Κίνηση καλής θέλησης από την Τουρκία ή… στάχτη στα μάτια; Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, αναχαιτίσθηκε πλοίο με 276 μετανάστες, οι οποίοι ήθελαν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Δεν το συνηθίζει η Τουρκία να σταματά τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται πως έγινε εξαίρεση. Η τουρκική ακτοφυλακή αναχαίτισε ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο μετέφερε σχεδόν 300 μετανάστες που ήθελαν να φθάσουν στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Άγκυρα, προσθέτοντας πως συνελήφθησαν οκτώ ύποπτοι ως διακινητές ανθρώπων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (06.07.2020), στην περιοχή της Σμύρνης, συνελήφθησαν 276 μετανάστες και οκτώ άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι οργάνωσαν το ταξίδι.

Οι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 59 παιδιά και 46 γυναίκες, προέρχονταν από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Μπανγκλαντές, τη Σομαλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Ιράν, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πλοίο μέσα στο οποίο βρίσκονταν αναχαιτίσθηκε λίγο πριν αποπλεύσει.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το Anadolu, εικονίζονται δεκάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι μέσα σε στενόχωρες δεξαμενές με κακό εξαερισμό. Ορισμένοι μετανάστες που συνελήφθησαν δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν, σύμφωνα με το Anadolu.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr