Η Λετονία αναγνώρισε σήμερα την γενοκτονία των Αρμενίων, έπειτα από ψήφισμα που πέρασε το κοινοβούλιο της χώρας με πλειοψηφία, κάτι που ενόχλησε την Άγκυρα, με αποτέλεσμα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας να κάνει μια…όχι και τόσο «διπλωματική ανάρτηση» στο Twitter.

Ειδικότερα, το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει σε δήλωσή του ότι «απορρίπτουμε και δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση του Κοινοβουλίου της Λετονίας σχετικά με την γενοκτονία». Όπως ήταν φυσικό, αρκετοί Τούρκοι στα σχόλια της ανάρτησης απόρησαν ενώ άλλοι εξοργίστηκαν με την λέξη «γενοκτονία» που απρόσμενα χρησιμοποίησε το Υπουργείο Άμυνας.

Και αυτό διότι η χρήση αυτής της γλώσσας και λέξεων επισήμως από την τουρκική κυβέρνηση ισοδυναμεί με έμμεση αποδοχή της. Ειδάλλως θα χρησιμοποιούνταν μια έκφραση όπως «so-called genocide» ή «γεγονότα του 1915» όπως εξάλλου τα χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι.

Με άλλα λόγια, ο όρος «γενοκτονία» δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία και εν προκειμένω ο επίσημος λογαριασμός του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας κάνει σαφή και ρητή αναφορά σε αυτόν ακριβώς τον όρο.

Είτε πρόκειται για λάθος του χρήστη που χειρίζεται τον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας είτε οφείλεται σε κάποιον άλλο λόγο, η ανάρτηση αυτή είναι ακόμα δημοσιευμένη και δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία για την «αναδιατύπωση» της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πηγή: onalert.gr