Το Υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία ανακοίνωσε χθες Σάββατο, ότι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμα συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε το τεθωρακισμένο όχημα τους από ενόπλους, τους οποίους χαρακτήρισαν ως «τρομοκράτες» σε περιοχή της βόρειας Συρίας.

Επιπρόσθετα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, εξαπέλυσαν επίθεση ως «αντίποινα» με στόχο να εξουδετερώσουν εχθρικές θέσεις, λέγοντας πως«τα τιμωρητικά πυρά μας εναντίον θέσεων των τρομοκρατών συνεχίζονται», σε μια χρονική συγκυρία όπου οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στην περιοχή έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Πάντα σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση έγινε στην περιοχή όπου η Άγκυρα διεξήγαγε την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» το 2016, για να απωθήσει από την περιοχή των συνόρων τόσο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όσο και τους κούρδους αυτονομιστές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Κατά τις πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, έγινε στην περιοχή Αλ Μπαμπ. Η Τουρκία, συνεχίζει να διατηρεί τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της βορειοδυτικής Συρίας. Έχει αναπτύξει ισχυρή στρατιωτική δύναμη και σύρους αντικαθεστωτικούς προσκείμενους στην Άγκυρα στην περιοχή. Το τουρκικό κράτος χαρακτηρίζει την YPG τρομοκρατική οργάνωση, τον συριακό βραχίονα του PKK, της κουρδικής αυτονομιστικής ένοπλης παράταξης που πολεμά από τη δεκαετία του 1980.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: onalert.gr