Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε 11% σε μια εβδομάδα μετά τις αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο εν μέσω προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων.

Η τουρκική λίρα είναι σε τροχιά να καταγράψει την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή της. Έκανε ράλι περίπου 11% μετά το ιστορικά χαμηλό επίπεδο της 6ης Νοεμβρίου, καθώς η αλλαγή της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου υποδήλωνε τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη του νομίσματος.

Σήμερα, Παρασκευή (13.11.2020) σημείωνε άνοδο 0,5% έναντι του δολαρίου, έχοντας καλύτερη επίδοση από τα περισσότερα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενός εμβολίου για τον κορονοϊό και των κινδύνων περαιτέρω πληγμάτων στις οικονομίες από την αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19.

Ωστόσο, αναλυτές ήταν επιφυλακτικοί για τον αντίκτυπο των πρόσφατων αλλαγών στην τουρκική κεντρική τράπεζα στην ανεξαρτησία της από την επιρροή της κυβέρνησης. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μείωσε την αισιοδοξία λόγω των στοιχείων από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Pfizer καθώς και των προοπτικών για μία πιο σταθερή αμερικανική πολιτική μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit | Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr