Το κοινό κέντρο συντονισμού (JCC) για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ θα ανοίξει με μια τελετή στην Κωνσταντινούπολη αύριο, Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία.

Η Ουκρανία, η Ρωσία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη υπέγραψαν τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα ώστε να επαναληφθούν οι ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών, που έχουν μείνει στα σιλό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Τα μέρη θα διορίσουν εκπροσώπους στην JCC για να παρακολουθούν την εφαρμογή του σχεδίου. Το κοινό κέντρο συντονισμού (JCC) έχει ξεκινήσει την εργασία του στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η ρωσική αντιπροσωπεία στο ICC θα φθάσει σήμερα στην Τουρκία και θα αρχίσει εργασία σε ένα τετραμερές σχήμα μαζί με την Τουρκία, την Ουκρανία και τα Ηνωμένα Έθνη, προσθέτουν τα πρακτορεία ειδήσεων. Της ρωσικής αντιπροσωπείας στο JCC θα ηγείται ο υποναύαρχος Έντουαρντ Λούικ, σύμφωνα με τη Μόσχα. «Η κύρια αποστολή των Ρώσων ειδικών στο JCC θα είναι η γρήγορη επίλυση όλων των απαραίτητων θεμάτων προκειμένου η πρωτοβουλία να εισέλθει στο στάδιο της πρακτικής εφαρμογής», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr