Το υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία απέλυσε περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους από τις αρχές του έτους, για φερόμενους δεσμούς με μια θρησκευτική ομάδα που κατηγορείται για ενορχήστρωση της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016, ανέφερε την Κυριακή ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken.

Μαζί με τις απολύσεις 3.243 δημοσίων υπαλλήλων για φερόμενους δεσμούς με το κίνημα Γκιουλέν το 2021, συνολικά 27.596 υπάλληλοι του υπουργείου είτε έχουν απολυθεί είτε αντιμετωπίζουν διοικητική δράση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, ανέφερε το Diken, επικαλούμενο την εκπρόσωπο του υπουργείου Πανάρ Καρά.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε πολυετή επιχείρηση καταστολής εναντίον των οπαδών του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει έδρα τις ΗΠΑ, την οποία η κυβέρνηση κατηγορεί ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Τότε είχαν σκοτωθεί 251 πολίτες και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 2.000.

Δείτε επίσης Τουρκία: Αποδεκατίζει το Στρατό του ο Ερντογάν με το «φάντασμα» του Γκιουλέν – Νέες συλλήψεις

Περισσότεροι από 130.000 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν μετά τον αποτυχημένο πραξικόπημα για φερόμενες σχέσεις με την ομάδα Γκιουλέν, ενώ χιλιάδες συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.

Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται τους ισχυρισμούς και έχει επανειλημμένα ζητήσει τη διεθνή επιτροπή για τη διερεύνηση της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Μεταξύ Ιανουαρίου και 1ης Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, το υπουργείο Άμυνας «ανακάλεσε την κατάταξη ή το καθεστώς 617 συνταξιούχων, επανέφερε 147 υπαλλήλους και αποκατέστησε τον βαθμό ή τον τίτλο άλλων 14 συνταξιούχων υπαλλήλων», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Πανάρ Καρά, όπως μετέδωσε και πάλι ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken.

Πηγή: Ahvalnews

Πηγή: onalert.gr