Οι αρχές στην Τουρκία προειδοποίησαν τα σκάφη να κρατούν αποστάσεις καθώς μια ομάδα δυτών των τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων αναπτύχθηκε στην περιοχή για να εξουδετερώσει ένα «αντικείμενο που μοιάζει με θαλάσσια νάρκη» το οποίο βρέθηκε να επιπλέει βόρεια της Κωνσταντινούπολης κοντά στη Μαύρη Θάλασσα μερικές ημέρες αφότου η Ρωσία προειδοποίησε ότι πολλές νάρκες έχουν απομακρυνθεί από ουκρανικά λιμάνια.

Η ομάδα ασφάλισε το αντικείμενο και ξεκίνησε να το απενεργοποιεί, ανακοίνωσε μέσω Twitter το υπουργείο Άμυνας. Ψαράδες εντόπισαν για πρώτη φορά το αντικείμενο κοντά σε μια αποβάθρα στο άνω τμήμα του Στενού του Βοσπόρου και το ανέφεραν στην ακτοφυλακή, όπως είπε στο Reuters, η γενική διεύθυνση παράκτιας ασφάλειας.

Ενας εκπρόσωπος της διεύθυνσης επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet σύμφωνα με το οποίο οι αρχές προειδοποίησαν τα σκάφη ότι το αντικείμενο φέρεται να «έχει σχήμα μπάλας με προεξοχές που μοιάζουν με κέρατα» και ότι είναι «πιθανό να πρόκειται για νάρκη». Η Τουρκία μοιράζεται σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, στην οποία η Μόσχα εισέβαλε τον περασμένο μήνα.

Δείτε πλάνα που δημοσίευσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης:

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr