Η Τουρκία έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, μια περιοχή που διατηρεί υπό τον έλεγχό της, σύμφωνα με το διεθνές αραβικό πρακτορείο ειδήσεων «Asharq al-Awsat» και μετέδωσε η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ahval. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα κομβόι στρατιωτικών οχημάτων κατευθύνθηκε στο Χαλέπι και από εκεί θα μεταφερθούν σε περιοχές ενδιαφέροντος των τουρκικών στρατευμάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε τον περασμένο Μάιο να ξεκινήσει μια νέα επιθετική επίθεση στη βόρεια Συρία, για να αντιμετωπίσει πολεμήσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί ότι είναι «παρακλάδι» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι τουρκικές δυνάμεις, με «αιχμή του δόρατος» τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, περιελάμβανε φορτίο με πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό το Χαλέπι, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι «στόχοι» αποτελούν τόσο η Μανμπίζ όσο και η Ταλ Ριφάατ στη βόρεια Συρία. Πληροφορίες της αραβικής εφημερίδας κάνουν λόγο για ιδιαίτερη κινητικότητα τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην συγκεκριμένη περιοχή τον τελευταίο μήνα, με περίπου 15 τουρκικά στρατιωτικά κομβόι να έχουν εντοπιστεί, συνοδευόμενα από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει ότι αντικειμενικός σκοπός της επιθετικής επιχείρησης είναι η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και μετά την πρόσφατη συνάντηση με Πούτιν και Ραϊσί στην Τεχεράνη, ο Τούρκος Πρόεδρος «πήρε θάρρος» και εξαπέλυσε καταστροφικές επιθέσεις, με πρόσφατο παράδειγμα τον βομβαρδισμό πόλης στην δυτική επαρχία της Μανμπίζ που προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr