Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τέσσερις απόστρατους στρατιωτικούς για τον ρόλο τους στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι καταδικασθέντες απόστρατοι περιλαμβάνονται στους 497 κατηγορουμένους, οι οποίοι είχαν άπαντες υπηρετήσει στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στην προεδρική φρουρά και δικάζονταν σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το OnAlert, οι κατηγορούμενοι φέρονται μεταξύ άλλων ότι κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις της τουρκικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του δικτύου TRT, και ανάγκασαν παρουσιαστή να διαβάσει σε απευθείας μετάδοση ανακοινώσεις των πραξικοπηματιών.

Τους προσάπτεται επίσης απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία και ότι ανήκαν σε τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη σε 90 από τους κατηγορούμενους και βαριές ποινές φυλάκισης και κάθειρξης σε πολλούς άλλους.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr