Χθες ήταν η εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας στην Τουρκία, που – εκτός από το να χαρακτηρίζει… παράνομη την άσκηση «Παρμενίων 21» – ανέφερε πως «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και της συμφέροντα της, και έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό στην αεροπορία και στον στρατό μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Φαίνεται πως για να μην υπάρχουν παρανοήσεις ή παρερμηνείες, λίγο αργότερα και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επαναλάμβανε τις απειλές, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά «κάθοδο στο πεδίο».

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου, αφού χαρακτήρισε τους Έλληνες «κομπλεξικούς» με αφορμή τις διμερείς συναντήσεις της Αθήνας, τόνισε ότι εφόσον «δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο».

Τα όσα είπε ο Τούρκος υπουργός μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Η δήλωση όπως την μετέδωσε ο ΣΚΑΙ:

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις.»

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε και σχετικό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Σκληρή απάντηση στην αλαζονεία», ενώ αναφέρει πως «μετά την Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι αυξάνουν την ένταση».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: thracenews.gr