Μόλις πριν τρεις μέρες ο Ακάρ «απειλούσε» πως θα έρθουν κολυμπώντας στο Καστελλόριζο, σήμερα όμως άλλαξε τροπάριο, αποδεικνύοντας ότι τα κυβερνητικά στελέχη στην Τουρκία έχουν διαρκώς στην «ατζέντα» τους την Ελλάδα, πιθανότατα ενόψει και των εκλογών της ερχόμενης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ισχυρίστηκε πως παρά την έκκληση που απηύθυνε η Τουρκία για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Εκφράζοντας τη θέση ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος, ο Ακάρ είπε: «Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Αναφερόμενος στην 100ή επέτειο της “Μεγάλης Νίκης” (Μικρασιατική Καταστροφή), που “τερμάτισε την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα“, κατέφυγε στη γνωστή «καραμέλα» του Ερντογανικού συστήματος, ότι δηλαδή η χώρα μας πρέπει να διδαχθεί από την ιστορία.

«Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», ανέφερε ο Ακάρ.

Εξάλλου χθες κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη των Πρέσβεων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στη γνωστή επωδό περί εξοπλισμού των νησιών.

«Η Τουρκία δείχνει θέληση για μια συνολική λύση αλλά και η Ελλάδα καθυστερεί. Ειδικά στα νησιά που βρίσκονται κοντά μας, δηλαδή στα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συμφωνία των Παρισίων του 1947, είναι ξεκάθαρο και προφανές ότι η Ελλάδα τα εξοπλίζει. Το φέραμε επίσης στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ. Το ίδιο και σε άλλες χώρες. Το φέραμε ως ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της διεθνούς κοινότητας. Και αυτό θα το παρακολουθήσουμε. Διότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την ξεκάθαρη παραβίαση», τόνισε.

Πηγή: ertnews.gr / Αριάνα Φερεντίνου

Πηγή: thracenews.gr