Δεν περνά μέρα που κάποιο κυβερνητικό στέλεχος ή κάποιος αναλυτής στην Τουρκία να καταφέρει να κρύψει την ανησυχία ή και την οργή που επικρατεί στους ανώτατους κύκλους της Άγκυρας για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, αλλά και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με τα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

Σήμερα φαίνεται πως ήταν η «σειρά» του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να φανερώνει τον εκνευρισμό γι αυτό που Τούρκοι αναλυτές ομολογούν, ότι δηλαδή ο συνδυασμός της ελληνογαλλικής συμφωνίας με την απόκτηση των Belharra και των Rafale ταρακουνά τον συσχετισμό δυνάμεων.

Ο Ακάρ επανέλαβε την γνωστή «καραμέλα» περί υπερχρεωμένης Ελλάδας που δεν θα έπρεπε να «ξοδεύεται» σε εξοπλισμούς, τους οποίους θεωρεί και μάταιους γιατί – κατά τον ίδιο – η Ελλάδα δε θα μπορέσει να αποκτήσει ποτέ υπεροχή απέναντι στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο ο Ακάρ δεν παρέλειψε να ρίξει «σπόντα» και στη Γαλλία – η οποία για την Τουρκία είναι «κόκκινο πανί» – λέγοντας πως «με την προώθηση κάποιων χωρών η Ελλάδα ξεκίνησε ξαφνικά να αγαπά τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Σε ό,τι αφορά στο Nautical Geo, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι« όπως δεν επιτρέψαμε τις έρευνες ανατολικά της Κρήτης, δε θα τις επιτρέψουμε και νοτιοδυτικά της Κύπρου».

Τέλος, παίρνοντας πάσα από τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χαρακτήρισε πρόκληση απέναντι στην Τουρκία την ελληνική άσκηση στις Οινούσσες.

«Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: onalert.gr