Φαίνεται πως «κακόπεσαν» στην Τουρκία τόσο οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την εμπρηστική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – που καταδικάστηκαν και από την Τσεχία που ασκεί την Προεδρία της ΕΕ και από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν – όσο και από το γεγονός ότι δεν πιάνουν τόπο τα fake news περί «ελληνικών παρενοχλήσεων», «λοκάρισμα από τους S-300» και τα τοιαύτα.

Αυτό έγινε έκδηλο από τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του Τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, που όχι μόνον επανέλαβε τα περί «κακομαθημένης Ελλάδας», αλλά έκανε και… σεμινάριο συμπ[εριφοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς υποστήριξε πως η στήριξη των Βρυξελλών στην Αθήνα, «είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο».

Δεν έμεινε όμως μόνον στις «διαπιστώσεις», αλλά προχώρησε και σε «νουθεσίες», λέγοντας πως εάν η Τσεχική Προεδρία θέλει να προωθήσει το διάλογο, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «θα πρέπει ουσιαστικά να απαλλαγούν από την κατάχρηση του στενόμυαλου ελληνοκυπριακού βέτο, που υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ και τα κοινά συμφέροντα».

Καλού κακού πάντως – θεωρώντας πως και αυτές οι νουθεσίες από την Τουρκία θα πέσουν στο κενό – ο Μπιλγκίτς έσπευσε να πει πως «Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας με την ιδιότητα του Προέδρου της θητείας της ΕΕ και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας, δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς».

«Η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα στις διαφορές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο για λόγους αλληλεγγύης είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση, που κακομαθαίνει την Ελλάδα, ενθαρρύνει τη μη λύση, όχι τη λύση, και υποστηρίζει την επιδίωξη της Ελλάδας για μαξιμαλιστικά αιτήματα. Είναι αξιοπερίεργο όσοι έκαναν αυτές τις δηλώσεις αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τέλος επανέλαβε ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: thracenews.gr