Πλημμύρες που προκλήθηκαν από ασυνήθιστα μεγάλες βροχοπτώσεις έπληξαν τις βόρειες ακτές στην Τουρκία σήμερα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια γέφυρα και χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα, ύστερα από τις πυρκαγιές –από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας– που έπληξαν τις νοτιοδυτικές περιοχές.

Το κρατικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω καρδιακής ανακοπής στη βόρεια επαρχία Μπαρτίν και ότι σωστικά συνεργεία αναζητούν έναν αγνοούμενο.

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν ύστερα από την κατάρρευση γέφυρας στο Μπαρτίν και 12 χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Στην επαρχία της Σινώπης στην Τουρκία, 240 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπαρτίν, μια κατοικία κατάρρευσε λόγω του κατακλυσμού και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το Reuters.

Η AFAD ανέφερε ότι ένα νοσοκομείο εκκενώνεται και κάποιοι δρόμοι έκλεισαν στη Σινώπη, προειδοποιώντας ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστούν.

Το βόρειο τμήμα στην Τουρκία πλήττεται συχνά από πλημμύρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν οι βροχοπτώσεις είναι ιδιαιτέρως ισχυρές. Πέρυσι, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Τουρκία έχει βρεθεί επίσης αντιμέτωπη με δασικές πυρκαγιές που έκαψαν τεράστιες εκτάσεις δάσους στις παράκτιες περιοχές του νότου.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr