Για δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και παράνομη στρατικοποίηση νησιών κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, ύστερα από την τετράωρη συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη γραπτή δήλωση επισημαίνεται πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να τεθούν σε κίνδυνο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και τάσσεται υπέρ του διαλόγου για τη δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή.

Χθες, σε ίδιο τόνο, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του δήλωσε: «Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ και της ΕΕ. Η Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα νησιά ως δικαιολογία, βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ελληνική λίμνη, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας.

Προτεραιότητά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της διπλωματίας. Θα ακολουθήσουμε μια πιο μετριοπαθή πολιτική. Ωστόσο, στην Ανατολική Μεσόγειο, θα εξηγήσουμε το δίκιο μας σε όλες τις περιστάσεις και επαφές».

Πηγή: onalert.gr