Ο ηγέτης της τουρκικής μαφίας, Σεντάτ Πεκέρ, δημοσιοποίησε χθες, 25 Μαΐου, ένα νέο βίντεο στο οποίο λέει ότι χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικό εργαλείο από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών – και γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο Πεκέρ έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης που πραγματοποίησε με τον επιχειρηματία Reşat Hacıfazlıoğlu, τον οποίο ο Σοϊλού παραδέχτηκε ότι γνωρίζει. Ο αρχιμαφιόζος λέει ότι μετατράπηκε σε «εχθρό» του Αλμπαϊράκ για λογαριασμό του Σοϊλού.

«Μου είπε (ο Σοϊλού): «Σταμάτα να δημοσιοποιείς βίντεο για τον Αλμπαϊράκ» και τότε σταμάτησα. Μου είπε «βγαλ’ τα» και τότε εγώ τα έβγαλα» λέει ο Πεκέρ στον Hacıfazlıoğlu, αναφερόμενος στα βίντεό του που ανέβασε πέρυσι επικρίνοντας τον Αλμπαϊράκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πεκέρ λέει ότι έπεσε θύμα αντιπαλότητας μεταξύ Σοϊλού και Αλμπαϊράκ, οι οποίοι φέρεται να έχουν εμπλακεί σε έναν ανταγωνισμό εξουσίας τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης Θύελλα στην Τουρκία για τις καταγγελίες του μαφιόζου Πεκέρ: «Υπουργός μου ζήτησε να σκοτώσω Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο»!

Σε ένα από τα προηγούμενα βίντεό του στο YouTube, ο Πεκέρ είχε πει: «Δεν με έστρεψες εναντίον του κ. Αλμπαϊράκ; Δεν είπες: «Δεν κυβερνώ εγώ την Κωνσταντινούπολη, ο Αλμπαϊράκ το κάνει»».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Habertürk στις 24 Μαΐου, ο Σοϊλού είπε ότι γνώριζε τον Hacıfazlıoğlu, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο τελευταίος «δεν είχε καμία σχέση με τον Πεκέρ».

Σε απάντηση στις παρατηρήσεις του Σοϊλού, ο Πεκέρ κυκλοφόρησε την ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον Hacıfazlıoğlu, στον οποίο αναφέρθηκε ως «συγγενή» του.

«Αυτή είναι η τηλεφωνική μου συνομιλία με τον Reşat Hacıfazlıoğlu, για τον οποίο ο Σοϊλού είπε «τον ξέρω, είναι φίλος». Αν έχεις ένα γραμμάριο τιμής, μην ασχοληθείς με αυτήν την ανάρτηση» έγραψε ο Πεκέρ στο Twitter απευθυνόμενος στον Σοϊλού και δημοσιοποίησε την σχετική ηχογράφηση.

Η συνομιλία αποκαλύπτει τους δεσμούς του Πεκέρ με την οικογένεια του Σοϊλού καθώς ζητά από τον Hacıfazlıoğlu να μιλήσει στον πατέρα του υπουργού Εσωτερικών για λογαριασμό του. Σε αντάλλαγμα, ο Hacıfazlıoğlu λέει ότι ο πατέρας του Σοϊλού «αγαπά» τον Πεκέρ και δεν θα εγκρίνει την τρέχουσα στάση του γιου του εναντίον του ηγέτη της μαφίας.

Δείτε ακόμη Τουρκικά ΜΜΕ: «Αρχιμαφιόζος αποκαλύπτει σχέσεις πολιτικών, μαφίας και κρατικής ασφάλειας»

Ο νονός» της Τουρκικής Μαφίας λέει ότι έχει μέχρι τώρα «κάνει τόσα πολλά» για τον Σοϊλού και «αποδυνάμωσε όλους τους εχθρούς του», αλλά τώρα ο υπουργός του γυρίζει την πλάτη. Ρωτά δε για ακόμη μια φορά, γιατί ο Σοϊλού τον πρόδωσε.

Ο Hacıfazlıoğlu λέει ότι επίσης «εκπλήσσεται» από τη στάση του Σοϊλού εναντίον του Πεκέρ και ότι όλοι οι συγγενείς του υπουργού Εσωτερικών είναι στο πλευρό του αρχιμαφιόζου.

Η συνομιλία αναφέρεται περαιτέρω σε μια «χάρη» που έκανε ο Σοϊλού για τον Πεκέρ στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτόν μέσω του Hacıfazlıoğlu κατά τη διάρκεια μιας τελετής κηδείας.

Ο Πεκέρ είχε προηγουμένως πει ότι ο Σοϊλού τον πληροφόρησε μέσω ενός «συγγενή» ότι οι αρχές ασχολούνται με την υπόθεσή του, επιτρέποντάς του να εγκαταλείψει την Τουρκία.

«Αυτός [ο Σοϊλού] μου έκανε χάρες, έχω δει τη φιλία του. Σου είπε στην κηδεία, εντάξει σε όλα αυτά, αλλά του έδωσα και φιλία … του έχω δώσει τόση προσπάθεια από την αρχή των χρόνων της νεότητάς μου. Ήταν το εισιτήριο επιστροφής μου [στην Τουρκία] «, λέει ο Πεκέρ.

Ο Πεκέρ, ο οποίος έχει φυλακιστεί αρκετές φορές για μια σειρά από αδικήματα, από απάτη έως διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εγκατέλειψε την Τουρκία το 2020 για να αποφύγει τη δίωξη. Πιστεύεται ότι ζει επί του παρόντος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: duvarenglish.com

Πηγή: onalert.gr