Η πρόσβαση στο Twitter ήταν αδύνατη σήμερα σε μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία, εν μέσω της αυξανόμενης κριτικής στο διαδίκτυο για την απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης στον φονικό σεισμό.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόσβαση στο twitter στην Τουρκία. Η υπηρεσία παρακολούθησης διακυβέρνησης του διαδικτύου netblocks.org επεσήμανε ότι η πρόσβαση στο Twitter ήταν περιορισμένη «σε αρκετούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Τουρκία».

Μετά το «ξέσπασμα» της δημόσιας κριτικής για την αργή ανταπόκριση της κυβέρνησης Ερντογάν στους σεισμούς της Δευτέρας, η κυβέρνηση έχει αποκλείσει την περισσότερη πρόσβαση στο Twitter – μια κύρια πηγή επικοινωνίας για συγγενείς θυμάτων, επιζώντες αλλά και εθελοντές στα συνεργεία έρευνας και διάσωσης.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταδίκασε αυτήν την κίνηση, προτρέποντας όσους βρίσκονται στις σεισμόπληκτες περιοχές να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Twitter για συντονισμό με VPN.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδέχθηκε σήμερα ότι στην αρχή υπήρχαν προβλήματα στον συντονισμό και την οργάνωση, αλλά πλέον έχουν επιλυθεί. «Την πρώτη ημέρα αντιμετωπίσαμε κάποια ζητήματα, αλλά μετά τη δεύτερη ημέρα και σήμερα η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο», είπε.

«Είχαμε κάποια προβλήματα στα αεροδρόμια και σε δρόμους, αλλά σήμερα είναι καλύτερα. Αύριο και στη συνέχεια θα είναι καλύτερα. Αντιμετωπίζουμε ακόμη κάποια θέματα με τα καύσιμα … αλλά θα τα ξεπεράσουμε και αυτά», κατέληξε ο Ερντογάν μετά την επίσκεψή του σε καταυλισμούς που έστησε η AFAD, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr