Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προκήρυξε επισήμως τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές για την 14η Μαΐου υπογράφοντας την απόφαση κατά την διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

«Η χώρα μας θα μεταβεί στις κάλπες για να εκλέξει τον πρόεδρο και τους βουλευτές της στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του μετά την υπογραφή της απόφασης.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξαν τις νότιες επαρχίες της Τουρκίας, έχει ξεπεράσει τις 47.000, ενώ δεκάδες χιλιάδες ακόμη είναι οι τραυματισμένη.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι μέσα σε έναν χρόνο θα χτιστούν 244.000 κατοικίες και 75.000 αγροικίες, για τους 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Η ατζέντα του κόμματος του Ερντογάν κατά την προεκλογική διαδικασία θα είναι επικεντρωμένη στην ανακούφιση των σεισμόπληκτων και την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών. «Η Τουρκία δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν θα αντιμετωπίσει στις εκλογές τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ως εκπρόσωπος της συμμαχίας των 6 κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ. Anadolu 

Πηγή: onalert.gr