Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λόγω της απόκτησης ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην Άγκυρα, η οποία καταδίκασε την κίνηση αυτή, ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι «απειλούν τα κυριαρχικά δικαιώματά τους».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, ένας από τους «στόχους» των αμερικανικών κυρώσεων, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία δεν επηρεάζονται από τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος, μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, λέγοντας ότι “σε όλη τη διάρθρωση, δηλαδή το Υπουργείο Άμυνας, οι ένοπλες, δυνάμεις, οι δυνάμεις ασφαλείας, δεν μπορούν να επηρεαστούν από αυτές τις κυρώσεις επειδή εμείς που είμαστε στόχοι ως Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας δεν έχουμε τίποτα να αγοράσουμε απευθείας από τις ΗΠΑ ούτε έχουμε συνυπογράψει οποιασδήποτε σύμβασης με τις ΗΠΑ”.

“Υπάρχει επίσης ρήτρα που αναφέρει ότι αυτές οι κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί έως σήμερα μέχρι αυτή την ημερομηνία”, ανέφερε.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ είπε ότι “η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας δεν είναι μια μονάδα που προβαίνει σε προμήθειες. Προτεραιότητά μας είναι η διαχείριση έργων”.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ – Philenews / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr