Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, οι μυστικές υπηρεσίες, γνωστή ως MIT, φαίνεται πως εξουδετέρωσαν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε έναν γνωστό καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο Ιράκ, τον οποίο ο Ερντογάν πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θέλει να «καθαρίσει» από τους Κούρδους μαχητές.

Μετά από εκείνη την δήλωση, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις αλλά και η MIT, έχουν ξεκινήσει συνεχείς αποστολές και επιχειρήσεις, για να σκοτώσουν υψηλόβαθμους αξιωματούχους του PKK, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να βγάζει ανακοίνωση, ενώ σε ό,τι αφορά το νέο «χτύπημα», ο στόχος λεγόταν Χασάν Αντίρ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, οι υπηρεσίες πληροφοριών (ΜΙΤ) «έθεσαν σε κατάσταση που πλέον δεν μπορεί να βλάψει» τον Χασάν Αντίρ, τον επονομαζόμενο και «Σαλίχ Τσίζρε», κατά τη διάρκεια μιας «στοχευμένης επιχείρησης» κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Μαχμούρ. Ο Χασάν Αντίρ ήταν ένας από τους υπευθύνους του PKK για τη ζώνη του Μαχμούρ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε ο Αντίρ. Πρόσφατα η Άγκυρα ενέτεινε τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ιράκ, επικεντρώνοντας τις επιχειρήσεις της κυρίως στον καταυλισμό Μαχμούρ. Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου στελέχους του ΡΚΚ, του Σελμάν Μποζκίρ, από πλήγμα των τουρκικών δυνάμεων στον ίδιο καταυλισμό. Ένας Κούρδος βουλευτής που κατάγεται από τον καταυλισμό είπε ότι σκοτώθηκαν και τρεις άμαχοι.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι το ΡΚΚ ελέγχει αυτόν τον καταυλισμό και απειλεί ότι θα τον «εκκαθαρίσει» αν δεν αναλάβει δράση ο ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του οποίου δημιουργήθηκε, τη δεκαετία του 1990, για να στεγάσει Κούρδους πρόσφυγες από την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: onalert.gr