Στην Τουρκία πρέπει να διαβάζουν άλλη Ιστορία, διαφορετική, φιλτραρισμένη από παραμορφωτικούς φακούς.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι μια μέρα πριν από την 17η Σεπτεμβρίου, όταν συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Τουρκία επιχειρεί να «διδάξει» μια Ιστορία, όπως τη βολεύει…

Συγκεκριμένα, σε επίσημη ανακοίνωση, του υπουργείου Εξωτερικών, με σημερινή ημερομηνία, η Τουρκία «κατηγορεί» την Ελλάδα ότι ψεύδεται για τη Μικρασιατική Καταστροφή, προσπαθώντας να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της «εισβολής» στην Ανατολία.

Και σαν μην αρκούσαν αυτά, η Τουρκία που βαρύνεται βάσει δεκάδων επίσημων ψηφισμάτων με γενοκτονίες, «κατηγορεί» την Ελλάδα πως τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα ευθύνεται για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Όμως η Τουρκία, μέσα από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, φαίνεται πως «διαβάζει» διαφορετικά και τη Συνθήκη της Λωζάννης. Επικαλείται το άρθρο 59, το οποίο, σύμφωνα με την «ανάγνωση» του τουρκικού ΥΠΕΞ «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο».

«Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» αναφέρει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ανάμεσα στις ανακρίβειες και τις διαστρεβλώσεις των γεγονότων πριν και μετά την Μικρασιατική καταστροφή, όπως και της Συνθήκης της Λωζάννης, η Τουρκία «μπλέκει» και το μεταναστευτικό, αποδεικνύοντας πως η εργαλειοποίησή του αποτελεί πάγια πρακτική της.

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν», ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μαύρα σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσα από παραποίηση των γεγονότων».

Ιδού η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Πηγή: thracenews.gr