Το γεγονός ότι διάφοροι κύκλοι στην Τουρκία χρησιμοποιούν την Ελλάδα άλλοτε ως «φόβητρο» και άλλοτε ως μέσο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης που δοκιμάζεται από την ακρίβεια και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του Ερντογάν, είναι ηλίου φαεινότερο.

Απλά πλέον έχει τόσο «παραφορεθεί» που δεν πείθει σχεδόν κανέναν, εκτός από ορισμένους φανατικούς.

Τελευταίο παράδειγμα ήταν το λογίδριο ενός στελέχους του AKP στην Τουρκία, του Μετίν Κιουλούκ, που – όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης – υποστήριξε ότι ξένες δυνάμεις θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά.

Είπε μάλιστα ότι «θα βάλουν» την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και πως αν το τολμήσει, οι Τούρκοι θα φτάσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέσα σε πέντε ώρες.

«Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους. Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία», δήλωσε ο Κιουλούκ.

Στον Κιουλούκ «ανέλαβε» να απαντήσει ο γνωστός και μη εξαιρετέος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ. Άλλωστε οι δυό τους είναι γνωστοί, καθώς ο αυτοεξόριστος Πεκέρ έχει αποκαλύψει πως ο Κιουλούκ ήταν στο μισθολόγιό του, παίρνοντας 10.000 € τον μήνα..!

Τι απάντησε ο Πεκέρ και «προσγείωσε» τον μεγαλοϊδεατισμό του πρώην «υπαλλήλου» του και στελέχους του AKP; Έγραψε μέσω Twitter:

«Ο παλιός μου φίλος ο Μετίν Κιουλούκ ενθουσιάστηκε πάλι. Είπε πως “Αν χρειαστεί σε 5 ώρες θα μπούμε στην Αθήνα”. Εσείς τελευταία μπήκατε στη Συρία, λέγοντας πως θα κάνουμε την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Εμεβί της Δαμασκού. Αλλά αν δεν δώσει άδεια η Ρωσία, ούτε χαρταετό δεν μπορείτε να πετάξετε από την άλλη πλευρά των συνόρων».

Και ο Πεκέρ συνέχισε:

«Προφανώς η Ελλάδα θα είναι το νέο αφήγημα για να χρησιμοποιήσετε τα αισθήματα των αφελών και αγνών ανθρώπων μας. Είθε ο Παντοδύναμος Θεός να μην κάνει κανένα να υποφέρει. Μα τι απατεωνιά είναι αυτή; Μα τι ρεζιλίκι είναι αυτό;».

Τουρκικά ΜΜΕ: Ίσως η Ελλάδα επιτεθεί στην Τουρκία

Βέβαια δεν είναι μόνον ο Κιουλούκ που καλλιεργεί το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, ίσως και πολέμου, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Υπάρχουν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης που «χορεύουν στον ίδιο σκοπό».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΤGRT HABER, που μετέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης:

«Οι ΗΠΑ με τη συνεργασία αυτή στηρίζουν την Ελλάδα για στείλουν μήνυμα και στην Τουρκία! Τώρα θα δούμε τις ασκήσεις που γίνονται στα πλαίσια του ενεργειακού πολέμου. Όλες οι χώρες που είναι απέναντι στην Τουρκία όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ελληνοκύπριοι, η Ελλάδα συγκεντρώθηκαν και κάνουν ασκήσεις. Ποιος μπορεί να είναι ο στρατηγικός λόγος της διενέργειας αυτών των ασκήσεων; Ποιός είναι ο στόχος της άσκησης ‘’Μέδουσα’’ στην ανατολική Μεσόγειο;».

«Η Ελλάδα η οποία έχει συγκεντρώσει τόσες χώρες, τόσες δυνάμεις δίπλα της, όπως τις ΗΠΑ, όπως αυτές τις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει τόσες ασκήσεις, μπορεί να συγκρουστεί με την Τουρκία.  Ίσως επιτεθεί στην Τουρκία», αναφέρει το «ρεπορτάζ».

Πηγή: thracenews.gr