Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Τουρκία υπό την προεδρία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την ολοκλήρωση της 3ωρης συνεδρίασης, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας εξέδωσε ανακοίνωση των θεμάτων που συζητήθηκαν, που αναφέρεται και στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση σημειώνει: «Η συνέχιση του πρόσφατου θετικού κλίματος στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Σε αυτήν τη σύντομη αναφορά φαίνεται η ξεκάθαρη αλλαγή στάσης της Άγκυρας προς την χώρα μας, καθώς οι ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας εμπεριείχαν «συνήθως» μία, ή και παραπάνω, κατηγορίες κατά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εκπομπή Live News νωρίτερα, «είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία». «Οφείλουμε να το εκλάβουμε ως ευκαιρία να δούμε πού καλύτερα μπορούμε να πάμε, χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι», πρόσθεσε.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή των εκλογών της 14ης Μαΐου, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι συνέπειες του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου, αλλά και οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των τρομοκρατικών ομάδων του PKΚ σε Συρία και Ιράκ.

Με πληροφορίες από: Yeni Safak 

Πηγή: thracenews.gr