Νέα «δώρα» μοιράζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει των εκλογών στην Τουρκία που θα γίνουν στις 14 Μαΐου 2023.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην βουλή, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα μειώσει κι άλλο τους λογαριασμούς ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προκειμένου να ανακουφιστούν από το βάρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Τα οικιακά όσο και τα εταιρικά τιμολόγια θα μειωθούν κατά 15% από τον ερχόμενο μήνα, ενώ για τις βιομηχανίες η έκπτωση θα φτάσει στο 20% για τους λογαριασμούς φυσικού αερίου.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος, εξήρε τα εξοπλιστικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη στη χώρα και αναπτύχθηκαν υπό την προεδρία του. Ανακοίνωσε επίσης την έναρξη λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου στις 27 Απριλίου, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη Ρωσία.

Δεύτερος ο Ερντογάν σε νέα δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να δείχνουν προβάδισμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του υποψηφίου της ενωμένης αντιπολίτευσης, απέναντι στον Ερντογάν.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διατηρεί μεμονωμένα την πρωτιά μεταξύ των κομμάτων με 32,8%, όμως στο ερώτημα των προεδρικών εκλογών ο Κιλιτσντάρογλου παραμένει πρώτος και μάλιστα περνώντας το ποσοστό του 50% ήδη από τον πρώτο γύρο.

Με πληροφορίες από: Newsit, Anadolu / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr