Ανεβαίνει ο προεκλογικός «πυρετός» στην Τουρκία με το κόμμα CHP να υποστηρίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέλαβε χάκερ από το εξωτερικό για να παράγουν «ψεύτικα βίντεο και ηχογραφήσεις» σχετικά με τον υποψήφιο για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως αναφέρει ο Μουράτ Γετκίν, «προετοιμάστηκε μια εκστρατεία για τον αποκλεισμό κρίσιμων και αντιπολιτευτικών ιστότοπων μέσω επιθέσεων DDoS κατά της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και την ανάδειξη των φιλοκυβερνητικών».

«Ο κύριος στόχος της εκστρατείας είναι ο Κιλιτσντάρογλου: Ο στόχος είναι να παρέμβει στα αποτελέσματα των εκλογών με την παραγωγή ηχογραφήσεων και βιντεοσκοπήσεων του Κιλιτσντάρογλου, που θα δείχνουν ότι έχει συναντηθεί με άτομα που στρέφονται κατά του Ερντογάν και ότι έχει πει πράγματα που δεν είπε, κατά το ταξίδι του υποψηφίου της αντιπολίτευσης στην Αμερική πέρυσι, και την αποστολή τους σε στοχευμένους χρήστες του διαδικτύου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με τη μέθοδο της τεχνητής νοημοσύνης, στόχος είναι να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης από το να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν τον υποψήφιο της Εθνκής Συμμαχίας, ακόμη και αν δεν ψηφίσουν τη Λαϊκή Συμμαχία», σημείωσε.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr