Τις γνωστές συνταγές της τόνωσης του ηθικού επιστρατεύει η Τουρκία, με ιδανικό και πάντα πρόθυμο «πρωταγωνιστή» τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Η Τουρκία έρχεται αντιμέτωπη με την μία κρίση μετά την άλλη. Για να αναφέρουμε μόνον τις πρόσφατες, οι μεγάλες πυρκαγιές έπληξαν κυρίως τα τουριστικά θέρετρα απομακρύνοντας τουρίστες, πολλές χώρες διατηρούν την Τουρκία στο «κόκκινο» λόγω κορονοϊού αποθαρρύνοντας τις αφίξεις τουριστών, η ακρίβεια εξακολουθεί να διογκώνεται.

Οι Τούρκοι πολίτες -όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις- δυσανασχετούν για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς να λείπουν και τα «ξεσπάσματα», όπως εναντίον του Τσαβούσογλου για τις πυρκαγιές και την έλλειψη πυροσβεστικών αεροσκαφών, παρά τις προσπάθειες του Ακάρ ή απόστρατων στρατιωτικών να «χρεώσουν» τις πυρκαγιές στους Κούρδους ή ακόμη και στην Ελλάδα.

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί και το αναμενόμενο κύμα μεταναστών και προσφύγων από το Αφγανιστάν, με τους Τούρκους πολίτες να αντιδρούν με συντριπτικό ποσοστό στην υποδοχή τους.

Η μία «απάντηση» του Ερντογάν είναι το τείχος που έχει ορθώσει στα σύνορα με Συρία και Ιράν, το οποίο μάλιστα επισκέφτηκε πρόσφατα ο Χουλουσί Ακάρ.

Δείτε επίσης: Η Τουρκία φλέγεται κι ο Ακάρ ασχολείται με την Ελλάδα

Η δεύτερη είναι η «ενίσχυση του φρονήματος» με επιχειρήσεις εναντίον «τρομοκρατών». Σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο από το κέντρο επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ο Ακάρ αυτοπροσώπως «κατευθύνει» εναέριες επιθέσεις.

Παράδειγμα η Takvim που αναφέρει στην σχετική ανάρτηση στο Twitter: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ διηύθυνε την επιχείρηση κατά την οποία 28 στόχοι τρομοκρατών καταστράφηκαν από εναέριες επιθέσεις. Σε αυτή την επιχείρηση, ο Ακάρ έδωσε τις οδηγίες, τα αεροσκάφη επιτέθηκαν στον στόχους με πλήρη ισχύ και επέστρεψαν στις βάσεις τους με ασφάλεια».

Πηγή: onalert.gr