Οι αρχές στην Τουρκία συνέλαβαν και πάλι σήμερα δεκάδες ανθρώπους που διαδήλωναν, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον διορισμό του πρύτανη Μελίχ Μπουλού στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, οι αστυνομικοί απώθησαν με τις ασπίδες τους πολλές δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν και βουλευτές της αντιπολίτευσης, όταν προσπάθησαν να συγκεντρωθούν στο Καντίκιοϊ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων.

Τουλάχιστον 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Η συγκέντρωση αυτή οργανώθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φοιτητές οι οποίοι διαδηλώνουν εδώ και έναν μήνα κατά του διορισμού του πρύτανη, ο οποίος πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εξάλλου, τουλάχιστον 36 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Προύσα, το Τσανάκαλε και τη Σαμψούντα, σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς τους φοιτητές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η καταστολή των διαδηλώσεων εντάθηκε αυτήν την εβδομάδα, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ έχουν συλληφθεί εκατοντάδες άνθρωποι.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από τον περασμένο μήνα έχουν συλληφθεί 528 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 498 αφέθηκαν ελεύθεροι (οι 108 υπό όρους), δύο έχουν προφυλακιστεί και οι υπόλοιποι παραμένουν ακόμη υπό κράτηση.

Υπό αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες στην Τουρκία, πολλά ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον πρύτανη να παραιτηθεί, όμως εκείνος δήλωσε αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr