Δεν έχουν τέλος οι παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, καθώς η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε και σήμερα να ανεβάσει τους τόνους και τα επίπεδα προκλητικότητας στο Αιγαίο, προχωρώντας σε δεκάδες παραβιάσεις, με την ανάπτυξη οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και αεροσκαφών ναυτικής επιτήρησης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, συνολικά 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, από αεροσκάφη τύπου ATR-72 αλλά και από οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Ειδικότερα, τέσσερα ζεύγη συνολικά οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16. εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα, μαζί με δύο αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης τύπου ATR-72 προχώρησαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ ακόμα σημειώθηκαν δύο εικονικές αερομαχίες, προτού τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτιστούν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις, κατά την διεθνή πάγια πρακτική.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 29η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 4 (4xF-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 2 (2 ATR-72)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 10

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 4                              

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 40 (34 από τα ATR-72)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Πηγή: thracenews.gr