Στις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου επανήλθε η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές πληροφόρησης του OnAlert, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν μπαράζ παραβιάσεων σε συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίο, ανάμεσα σε ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας προχώρησαν σε συνολικά 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, συνεχίζοντας από τις χθεσινές εξίσου προκλητικές ενέργειες, κάτι που δείχνει ότι η Άγκυρα δεν έχει πρόθεση να σταματήσει τις ενέργειες αυτές στο πλαίσιο του «ήσυχου καλοκαιριού».

Ειδικότερα τα τέσσερα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν τις 34 παραβιάσεις μεταξύ Σάμου και Ικαρίας, καθώς επίσης και μεταξύ Χίου και Λέσβου, ενώ όπως είθισται αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία όμως ενεπλάκησαν σε τρεις εικονικές αερομαχίες με τα τουρκικά F-16. Υπενθυμίζεται ότι χθες, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 32 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου με δύο μαχητικά αεροσκάφη, δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου ATR-72 και ένα μεμονωμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: thracenews.gr