Η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει όρια και «χτυπά» με οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει. Αυτή τη φορά στόχος έγιναν τα Ίμια.

Το τουρκικό πρακτορείο Iha σε πρόσφατο δημοσίευμα του κάνει λόγο για εγκατάλειψη της περιοχής από τις ελληνικές δυνάμεις, παραδοχή πως οι βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία.

Στο δημοσίευμα, το οποίο αναπαρήχθη και από άλλα τουρκικά μέσα, αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν να επισκέπτονται τις βραχονησίδες Ίμια.

«Την ώρα που οι τουρκική ακτοφυλακή και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού φρουρούν την περιοχή επί 24ωρου βάσης, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σταμάτησαν να δίνουν το παρών στις νησίδες Kardak (Ίμια), 2 μίλια μακριά από το Bodrum.» τονίζει το δημοσίευμα.

Αλλά η τουρκική προπαγάνδα δεν σταματά εκεί και κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των χωρικών υδάτων της Τουρκίας: «Η ελληνική ακτοφυλακή, η οποία παραβιάζει τα τουρκικά ύδατα επί 26 χρόνια, μείωσε την δράση της κοντά στα Kardak. Οι ελληνικές δυνάμεις που παραβιάζοντας τα τουρκικά χωρικά ύδατα περιπολούσαν την περιοχή, πλέον έχουν μήνες να φανούν».

Παναγιωτόπουλος

Παναγιωτόπουλος

Τουρκική προπαγάνδα από τον Έβρο μέχρι το Αιγαίο

Την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατηγόρησε την Τουρκία για «εκστρατείες παραπληροφόρησης», με τον ίδιο να διαψεύδει επίσης δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο μετανάστης σκοτώθηκε πιθανόν από πυρά Ελλήνων στρατιωτών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στην Άγκυρα ότι επέδειξε αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, την υγεία και αξιοπρέπεια των μεταναστών και προσφύγων, καθώς και ότι τους χρησιμοποίησε «ως ανθρώπινα όπλα» στον Έβρο.

«Υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι οι τουρκικές αρχές ενήργησαν κατ’ αυτό τον τρόπο, με όλα τα μέσα, από τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, μέχρι τη χρήση εκτοξευτήρων για ρίψη δακρυγόνων από τις τουρκικές δυνάμεις καταστολής εναντίον της ελληνικής πλευράς των συνόρων» συμπλήρωσε.

Σημείωσε, εξάλλου, πως δεν υπήρξε κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι οι ενέργειες των ελληνικών δυνάμεων είχαν ως αποτέλεσμα απώλεια ζωής.

Πηγή: Iha

Πηγή: thracenews.gr